HomeNieuwsDefinitieve verkiezingsuitslag bekend

Definitieve verkiezingsuitslag bekend

Definitieve verkiezingsuitslag bekend

Publicatiedatum: 23 mrt. 2018

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is binnen. De SGP kreeg in Rhenen 1926 van de in totaal 9460 stemmen. Dat is 20 procent van het totaal: 1 op de vijf inwoners van de gemeente stemde SGP.

Dit mooie aantal stemmen levert de SGP royaal drie zetels. Een vierde restzetel zat er helaas niet in deze keer, maar het scheelde niet veel. Hadden 7 mensen extra op de SGP gestemd dan was een restzetel aan de SGP toegevallen. Na de eerste voorlopige uitslag woensdagavond leek de restzetel zelfs maar op 1 stem na behaald te zijn, dat verschil is na de hertelling van donderdag iets groter geworden.

De raadsleden die namens de SGP een plek in de raad zullen innemen zijn de nummers 1, 2 en 3 van de lijst: lijsttrekker Gert van Laar, Peter de Rooij, en Gert Hovestad. De meeste SGP-kiezers kozen voor nummer 1: 1445 stemmen. Daar spreekt veel vertrouwen in de lijsttrekker uit. Hij en de andere gekozen SGP-ers zijn de kiezers dankbaar voor het gegeven vertrouwen. Met de hulp van de Heere hopen zij hun belangrijke taak om de gemeente te besturen op zich te nemen. Als partij wensen wij hen Gods zegen toen en is een hartelijke felicitatie op zijn plaats.

De SGP neemt momenteel het voortouw in de informatieronde die nu start. Een externe informateur van SGP-huize gaat verkennende gesprekken voeren met alle fracties en onderzoeken welke coalities er mogelijk zijn.

DV woensdag 28 maart neemt de huidige raad afscheid. Donderdagavond 29 maart worden de leden van de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd tijdens een openbare raadsvergadering in het Huis van de Gemeente.