14 maart 2024

Renovatie Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen

De Nieuwe Veenendaalseweg is één van de meest centrale wegen van Rhenen. Of u nu naar de tandarts of naar de stad gaat om boodschappen te doen, de kans is groot dat u op de fiets of met de auto over de Nieuwe Veenendaalseweg rijdt.

Al meer dan een jaar liggen er dan ook plannen om deze belangrijke verkeersader van Rhenen te vernieuwen. Dat is nodig, want deze weg is onveilig voor fietsers, scootmobielen en ook voor overstekende voetgangers.

SGP Rhenen krijgt de laatste tijd vaak de vraagwanneer de renovatie van de Nieuwe Veenendaalseweg gaat beginnen. Helaas heeft de vernieuwing wat vertraging opgelopen waarover wij u graag informeren.

Naast de Nieuwe Veenendaalseweg is ook het Gezondheidscentrum nodig aan vervanging toe. Het huidige gebouw staat er al meer dan vijftig jaar. D.V. april 2024 hoopt de aannemer te starten met de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum. Zoals u weet wordt er ook gewerkt aan een nieuw multifunctioneel gebouw (bij het Gastland).

Maar wat hebben deze twee bouwprojecten te maken met de Nieuwe Veenendaalseweg?

Om naast deze twee belangrijke projecten ook de Nieuwe Veenendaalseweg op te pakken is teveel en onwenselijk. Als het bouwverkeer dan over de pas nieuwe weg rijdt raakt deze weg gelijk flink beschadigd, wat nog meer problemen oplevert. Daarom zal eerst begonnen worden aan de bouw van het Gezondheidscentrum en daarna is de Nieuwe Veenendaalseweg aan de beurt! 

D.V. Medio juni dit jaar (echter vanwege vertraging iets later dan gepland) zal een start gemaakt worden met de renovatie van de Nieuwe Veenendaalseweg.Het stuk vanaf de rotonde bij de Herenstraat tot en met de kruising van de Bantuinweg en de Wilhelminastraat zal als eerste worden aangepakt.

We zijn blij dat de verkeersproblematiek bij de Nieuwe Veenendaalseweg aangepakt gaat worden. Ook in de toekomst zal de fractie van SGP Rhenen zich in blijven zetten voor verkeersveiligheid, en verbetering van fiets- en wandelpaden. 

Herinrichting Nieuwe Veenendaalseweg Paardenveld tot en met Binnenhof (bron: Gemeente Rhenen)