25 januari 2017

Voorspoedig nieuwjaar ?

 

Voorspoedig Nieuwjaar?

We leven in een zorgvolle tijd. Wereldwijd, maar ook in Nederland. Het dreigingniveau in Nederland blijft onverminderd substantieel, het een na hoogste niveau. De maatschappij verhard, individualisme viert hoogtij en het lijkt of het recht van de sterkste de maat der dingen is geworden. Omkijken naar elkaar? Nee, liever wegkijken. Mijn zaak niet. Helpen? Nee mijn zaak niet. Zekerheden zijn vervallen tot onzekerheden en het wantrouwen groeit. En de bevolking voelt zich er toch ongemakkelijk door.

Ook politici en de overheid worden gewantrouwd. En dat maakt de mensen onzeker. Hoe is het in Rhenen? Het lijkt mee te vallen, we kijken naar elkaar om, helpen als het kan en nodig is en de gemeenteraad trekt op bepaalde punten over het algemeen gezamenlijk op. En dat is goed. We proberen het voor u te doen. Wat de toekomst ook brengt, ook met het oog op de komende landelijke verkiezingen, dat is onzeker.

Het zal gevolgen hebben voor de gemeentepolitiek. Welke dat zijn is uiteraard nog onzeker.  Wat wel zeker is, is de waarheid en de onveranderlijkheid van het Woord van God, zoals dat geschreven is in de bijbel. Ook voor Rhenen. Het kompas om de koers mee te bepalen. Alleen dan, met dat kompas, zal het een voorspoedig nieuwjaar zijn. Dat wenst de SGP fractie u van harte toe. En politiek gezien probeert de SGP met dat kompas u allen ten dienste te zijn.