Kunt u zich kort voorstellen?

Mijn naam is Roel van Dijk en wij hebben een melk- en vleesveebedrijf, Boerderij het Binnenveld. Bij de boerderij hebben we een winkel waarin we onze producten verkopen. Daarnaast kunnen onze producten gekocht worden bij 14 verkooppunten in de omgeving, waaronder de Coöp in Achterberg. We doen de hele afzet in eigen beheer. Van onze melk laten we kaas maken. Daarin zijn we onderscheidend.

 

Waarom bent u van plan om op de SGP te gaan stemmen?

Wij stemmen op de SGP omdat ze nog uitkomen voor Gods woord en omdat ze de agrarische sector een warm  hart toe dragen Wat de SGP goed doet, is dat zij haar voelhorens uitsteekt bij de kiezers. Ze doen hun best om te weten te komen wat er leeft. Ik ben het niet met alles van de SGP eens. Ik vraag me ook wel af of de SGP in het algemeen voldoende uitkomt voor haar beginselen. Doorgaans doet de SGP het echter goed en heeft zij het beste voor met de agrarische sector

 

 Waar moet de SGP zich voor gaan inzetten?

Het behoud van de agrarische sector. Er gaat teveel grond de natuur in en dat moet niet nog meer gaan gebeuren. Wat blijft er dan nog over voor de agrarische sector? Ik denk ook aan De Nieuwe Meent, een plan voor grootschalige woningbouw in Rhenen. Alhoewel het slechts een plan is waar nog weinig mee is gedaan, maak ik me zorgen, in het bijzonder omdat het de toekomst van mijn bedrijf raakt. Volgens het plan zou er namelijk gebouwd moeten worden op de plek waar mijn boerderij staat. Ik ben bang dat er op korte termijn nog niets met het plan wordt gedaan maar dat ze het, net als in de Haagse politiek even laten weken en dat het er op lange termijn dan toch van gaat komen.